Daktimmerwerk: uw noodzakelijke dakbasis verdient al onze aandacht

Daktimmerwerk? Speelman uit Antwerpen slaat nagels met koppen!

Hoewel daktimmerwerk na de afwerking onzichtbaar blijft, is het een zéér belangrijk constructie-element van uw woning. Niet alleen moet het bestand zijn om uw dakbedekking te dragen, uw dakconstructie moet ook voldoende stevig zijn om weerstand te bieden aan het gewicht en de kracht van hevige regen, sneeuwval en wind, én de gebruiksbelasting bij onderhoud van uw dak.

Hoe garanderen wij van Speelman u dat? We maken voor ons constructiemateriaal gebruik van gedrenkt douglashout. Douglas is sparrenhout, dat alom gekend is voor z’n solide eigenschappen in de scheepsbouw, schrijnwerkerij en meubelmakerij.

Waarom dat drenken of impregneren? Dit maakt het hout resistent tegen alle mogelijke kwalijke invloeden van buitenaf, die de stevigheid van uw daktimmerwerk kunnen aantasten, te weten:

  • Schimmel
  • Kevers
  • Termieten
  • Vocht

Daarnaast maakt het impregneren het hout van uw daktimmerwerk ook steviger.

We schreeuwen het graag van de daken: neem nu nog contact op voor een gratis offerte!

Daktimmerwerk uitgelegd

Uw dak is veilig in onze handen.

Daken moeten voldoen aan minutieuze voorschriften over de afstanden tussen, de dikten van, en het materiaal van de te gebruiken balken. Uw architect weet wat hij doet.

Bij een hellend dak onderscheiden we twee types daktimmerwerk:

1° een spantendak: dat is een dakconstructie bestaande uit evenwijdige balken die vertrekken vanaf de muurbalk en eindigen in de ingemetselde nokbalk. Over elkaar staande draagmuren worden uiteraard ook met elkaar verbonden.

2° een gordingsdak: dat is een dakconstructie opgebouwd uit horizontale evenwijdige balken, die doorgaans in de muur worden ingemetseld. 

Beide types dienen volgens verschillende voorschriften geïsoleerd te worden.